Selecteer een pagina

Red Button & Duurzaamheid

We zijn trots op onze producten. Op de pasvorm, kwaliteit en ‘look and feel’. We werken ook aan de duurzaamheid van onze producten. Het is een onderdeel van wie we zijn en ook onderdeel van de samenwerking met onze leveranciers. We bespreken de werkomstandigheden van hun werknemers, de chemicaliën die ze gebruiken en die we willen vermijden, duurzame alternatieven voor de stoffen die we verwerken en over recyclede en afbreekbare verpakkingen.

Om ervoor te zorgen dat de werknemers van onze leveranciers onder goede omstandigheden hun werk kunnen doen, worden onze belangrijkste leveranciers regelmatig gecontroleerd. Deze controles zijn gebaseerd op onze gedragscode of Code of Conduct. Onze gedragscode is in lijn met internationaal vastgelegde mensen- en arbeidsrechten en de gedragscode die is ontwikkeld door amfori BSCI. Deze code wordt ook door veel andere modemerken en retailers gebruikt. Magic Apparels/Red Button is lid van amfori BSCI.

Een andere belangrijke pijler onder ons duurzaamheidsprogramma is onze Restricted Substances List. Deze lijst sluit het gebruik van schadelijke substanties uit en is ontwikkeld om er zeker van te zijn dat onze producten veilig en verantwoordelijk zijn. De lijst zorgt er ook voor dat we voldoen aan internationaal geldende regelgeving op het gebied van chemicaliën (zoals de EU-Reach regelgeving). In een aantal gevallen gaat onze lijst een stuk verder dan de internationale normen en draagt zo bij aan positieve ontwikkelingen in de sector.

Nieuw en spannend zijn onze stappen om ons merk ‘circulair’ te maken. In een circulaire economie bestaat afval niet meer. Het wordt gebruikt als grondstof voor het creëren van nieuwe producten. De eerste schreden zijn gezet. Al ons verpakkingsmateriaal is gemaakt van recycled karton of afbreekbaar plastic. De volgende stap is de introductie van producten gemaakt van recyclede grondstoffen.

Spannende ontwikkelingen, we houden je op de hoogte…!

Over ons

In 2012 is Red Button gestart als een merk voor de zelfstandige retailer met als doel een aanbieder te zijn van laatste mode en trends.

Als onderdeel van de in 1982 opgerichte Magic Group, kan Red Button optimaal gebruik maken van de kennis van de groep op het gebied van de nieuwste kwaliteiten , mode trends vertaald door het internationale stylingteam, de laatste aanpassingen in pasvorm en geproduceerd in onze eigen fabrieken.

Op deze manier kunnen wij een modische collectie aanbieden, waarbij kwaliteit en competatieve prijzen worden gegarandeerd .

Red Button heeft vooral naam gemaakt als een betrouwbaar en vooraanstaand merk in modische jeans voor de modebewuste vrouw die er goed uit wil zien.

Dit succes heeft zich vertaald dat Red Button nu wordt verkocht in meer dan 1.200 winkels verspreid over heel Europa.

Red Button streeft ernaar het beste produkt te leveren zonder enig compromis, dit is terug te vinden in onze focus op de perfecte pasvorm en oog voor detail.